White CycleMasters Logo

2108 reviews4.8 / 5

4.8/5

Even voorstellen… Pauline van Mourik

Pauline van Mourik

Even voorstellen... Pauline van Mourik

We mogen weer een nieuwe instructrice aan je voorstellen! Pauline is onlangs tot het CycleMasters team toegetreden als Yoga instructrice. Ze gaat er de komende tijd voor zorgen dat je naast inspanning ook voor ontspanning bij ons terecht kunt. En hiermee ga jij ook voordelen behalen tijdens je Indoor Cycling workouts. Tijd om Pauline beter te leren kennen…

pauline portret

ondernemer pur sang

Wanneer je over de drempel stapt bij de yogastudio van Pauline overvalt je een gevoel van rust, ruimte en licht. Vanuit haar eigen walhalla werkt zij onverstoorbaar aan het realiseren van haar dromen: ‘Ondernemen is voor mij het mooiste beroep van de wereld. Het geeft me de mogelijkheid om zelf de richting van mijn leven te bepalen.’ En hierbij beperkt zij zich niet tot een richting. Of ze nu werkt als stylist in haar ontwerpstudio, retreats organiseert of balans brengt als Yoga instructrice. Alles pakt ze met dezelfde passie en overtuiging op. En gezien het feit dat Pauline pas 29 is, is dat een mooie prestatie.

Kracht versus balans

Toen Pauline werd gevraagd om bij te dragen aan het CycleMasters les aanbod, was zij direct enthousiast: ‘Online lessen volgen vind ik een fijne manier om thuis in beweging te blijven. Zeker in deze periode biedt het mogelijkheden en ik denk dat het zijn vaste plek in de fitnesswereld heeft verdiend. Mijn voornemen is om de lessen dynamisch en aantrekkelijk te maken voor iedereen. Met indoor cycling train je voornamelijk op kracht, spanning en actie. Ik wil hier rust, verzachting, ontspanning en flexibiliteit aan toevoegen. Mede door de focus op ademhaling, zorgt dit voor een betere gezondheid en rust. En deze focus op ademhaling komt ook goed van pas op de spinningfiets. Net als de balans en discipline die je met Yoga creëert.’

Yoga tegen spanning en stijfheid

De lessen van Pauline zijn een combinatie van Hatha en Flow (Vinyasa) Yoga. Deze vormen van Yoga zijn beiden toegankelijk voor alle leeftijden en niveau’s. Het is de basis in de Yoga en bij veel mensen geliefd. Pauline zelf kwam voor het eerst in aanraking met Yoga via YouTube: ‘Ik had een periode veel last van spanning en stijfheid in mijn lichaam. Op advies zocht ik Yoga oefeningen op online en ik merkte dat ik me beter kon ontspannen en flexibeler werd.’ 

passies

Spanning en stijfheid in de spieren, geldt echt niet alleen voor mensen die alleen maar achter hun bureau zitten en weinig bewegen. Een andere grote passie van Pauline is dansen en dat doet ze dus ook veelvuldig: ‘Bij voorkeur op vrolijke up tempo muziek, maar ook tropische vibes geven met het gevoel dat ik weer met mijn voeten in het zand sta te genieten van live muziek aan het strand.’

Een vrouw die yoga beoefent in warrior ii poseert op een yogamat in een lichte, luchtige kamer met een minimalistisch decor en pampasgrasversieringen.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'

Een aantal jaar geleden stelde Pauline zichzelf de vraag: Hoe ziet mijn mooist mogelijke leven in Nederland eruit? Inmiddels is het antwoord grotendeels werkelijkheid geworden: ‘Ik ben eigenaresse van een Yoga studio, retreat locatie en hotspot in Beverwijk. Daarnaast heb ik een eigen ontwerpstudio en ontwerp ik onder andere verpakkingen, logo’s huisstijlen en interieurs. En ik ben mede oprichter van een organisatie waarbij we events organiseren voor vrouwen met Yoga, dans en rauwe cacao. Mijn levensmotto brengt me waar ik zijn moet; Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ En zo kwam Pauline uiteindelijk ook terecht bij de online Yoga lessen van CycleMasters.

Meer informatie over Yoga en de lessen van Pauline, vind je hier.

klaar om
te starten?

Onbeperkt streamen van alle lessen en programma’s voor slechts €14,00 p/mnd. 
Probeer het 7 dagen gratis, zonder verplichtingen en maandelijks opzegbaar.


Geef een reactie