11-01-2021 |

Sporten na corona: weer vol energie!

Sporten na corona

Je kunt nog zo gezond zijn, je weet nooit hoe je lichaam reageert wanneer je besmet wordt met het Coronavirus. Verhalen van mensen zonder symptomen wisselen af met verhalen van mensen die maanden met klachten blijven rondlopen. Ook Marco werd getroffen door het virus en bleef langdurig ziek. 9 maanden later laat hij zien dat sporten na corona mogelijk is!

Indoor Cycling en afvallen

Net als veel van onze leden, is Marco (53) een enthousiast mountainbiker en wielrenner. Op deze manier maakte hij kennis met CycleMasters. ‘10 jaar geleden begon ik met Indoor Cycling. Ik heb lange tijd in de sportschool lessen gevolgd en sinds september ben ik thuis aan de slag met CycleMasters.’ Marco startte met CycleMasters ter ondersteuning in zijn afvalproces. Uiteindelijk viel hij in 1 jaar tijd 35 kilo af. ‘Helaas verslapte ik na 3 jaar en kwamen de kilo’s weer terug.’

In maart 2020 werd Marco ziek, geveild door het coronavirus. Zijn geur en smaak verdwenen en hij voelde zich twee weken lang echt ellendig. Hij krabbelde weer op, maar bleef last houden van restklachten. Marco: ‘Ik vermoed dat ik het virus op heb gelopen op mijn werk. We hoorden in februari natuurlijk al links en rechts dat er Covid was, maar toen was er nog niet zoveel bekend. Toen het een maand later in alle hevigheid uitbarstte wisten we wel beter, maar toen was het al te laat.’

Negatief getest, toch antistoffen

Marco zat een half jaar in de put door zijn besmetting. ‘Ik was kortademig, had het gevoel dat ik door een rietje adem moest halen. De voortdurende vermoeidheid zorgde ervoor dat ik helemaal geen conditie meer had. Ik deed tests op Corona, wat ik op dat moment al niet meer had. Ik kreeg enkele antibiotica en prednison kuren. Niets hielp op de langere termijn. Ten einde raad liet ik mijn bloed prikken op antistoffen. En jawel, ik had veel antistoffen, wat erop wees dat ik het flink te pakken had gehad.’

Sporten na corona

‘Ik ging in overleg met de huisarts. Hij had zelf het virus doorlopen in februari en adviseerde me om rustig aan mijn conditie te gaan werken. Hij deed dit zelf ook door middel van wielrennen en was er hierdoor naar zijn idee hersteld. Na een half jaar ellende greep ik deze strohalm aan. Het was mij 10 jaar eerder gelukt om er bovenop te komen, dat moest nog een keer lukken. Ik meldde me weer aan bij CycleMasters en ben gestart. Wat een verschil met 10 jaar geleden! Toen reed ik voornamelijk op de muziek, met zelf bedachte systeempjes van 3 minuten klimmen en 2 minuten sprinten. Eigenlijk behoorlijk geestdodend als ik nu terugkijk. De lessen die ik nu thuis volg zijn afwisselend, levendig en motiverend.’

‘Mijn klachten verdwenen’

Het herstel van Marco zette met het sporten eindelijk in. Na een week of drie merkte ik dat het beter ging. Ik kreeg een betere conditie, en meer lucht. Momenteel ben ik 4 maanden verder en kan ik zeggen dat ik geen klachten meer heb. Ik voel me weer een stuk beter, een jonge god, haha! Laat die bergen maar komen. Eerste kerstdag heb ik 2,5 uur op mijn Indoor Cycling fiets gezeten. Eerst een 90 minuten les, gevolgd door 2 HIIT trainingen. Het is weer een echte verslaving geworden.’ Bijkomend voordeel, Marco is inmiddels weer 8,5 kilo afgevallen. ‘Mijn doel is om, in combinatie met de juiste voeding er nog 10 kilo af te krijgen voor mei.’

‘Geloof dat je beter kunt worden’

‘Ik heb ervaren dat aan mijn conditie werken mij er bovenop heeft geholpen. Na een paar weken begon ik duidelijk een verschil te merken in mijn gezondheid. Ik heb in Indoor Cycling een manier van leven gevonden. Ik hoop dat iedereen die momenteel in de put zit door een Covid besmetting kan motiveren dat het echt beter kan worden en herstel niet onmogelijk is.’

Lid Marco op zijn Indoor Cycling fiets
Marco

Twijfel jij of je voldoende hersteld bent na een griep of verkoudheid om weer te starten? Lees hier meer over de dingen waar je op kunt letten wanneer je wilt sporten maar niet helemaal fit bent.


don’t miss our other news

Read more articles